Redningsmannskapet har observert to personer inne i styrhuset på båten som gikk ned i to-tiden tirsdag ettermiddag. De anslår dermed sjansene for at de er i livet som usannsynlig.

Åtte om bord

Det var klokken 14 tirsdag Hovedredningssentralen i Nord-Norge fikk melding om at en båt var gått rundt ved utløpet av Store Kufjorden i Alta.

Ifølge Hovedredningssentralen var det åtte personer om bord i båten som kantret og gikk rundt. seks personer klarte å ta seg i land. Men en kvinne og hennes datter, begge bosatt i Alta, kom seg ikke ut av fartøyet. Ved 20 tiden ble to personer observert inne i båten som ligger på 50 meters dyp.

Ansatte og familie

Båten tilhører Norway Royal Salmon (NRS) Daglig leder i NRS Finnmark, Per Magne Bølgen, bekrefter overfor NRK at båten er tilknyttet et av deres oppdrettsanlegg. – Vi jobber med å ta oss av våre ansatte, sier han til NRK.

To av de personene i båten jobbet på oppdrettsanlegget båten forlot i forkant av ulykken. De andre er i familie med disse to. Oppdrettsanlegget eies av selskapet Norway Royal Salmon (NRS), skriver VG Nett. – To av de involverte er våre ansatte, og de har vi fått bekreftet er berget på land. Jeg kjenner ikke til tilstanden på disse to. En av dem er ansvarlig for dette spesifikke anlegget. Begge disse var på jobb. Spørsmålet er hva de andre involverte gjorde der ute, sier administrerende direktør i NRS, John Binde. Binde sier til VG at de nå har innkalt alle ansatte til samling onsdag og de ansatte vil få profesjonell hjelp etter det som har skjedd.