Endringene gjøres etter flere tilbakemeldinger fra både eksterne og interne brukere. Mange mente den gamle bversjonen var for vanskelig i bruk.

Mer brukervennlig

- De nye sidene har en enkel og brukervennlig oppbygning og inkluderer statistikk, rapporter og publikasjoner, nyttige lenker og en blogg, sier systemutvikler Kia Johanna Uuskartano i Norges sjømatråd.

Statistikk utgjør en stor del av markedsinnsikten som Sjømatrådet deler, og denne er nå forenklet og samlet i ulike formater på ett sted.

Ukeseksport

- En mye brukt statistikk er ukeseksporten fra Norge, som nå enkelt kan bli funnet på nettsiden. Her får man en enkel oversikt over eksporten de siste fem ukene, i tillegg til statistikk i PDF- og Excel-format, sier forretningsutvikler Børge Lotre i Norges sjømatråd.

- Det er viktig å poengtere at det gamle og populære innholdet ikke er fjernet, men samlet sammen med noe nytt innhold. Sidene er utformet med henblikk på forenkling, språk og bedre forklaringer for å gi brukerne rask tilgang til informasjon, understreker Kia Johanna Uuskartano.