Kommunestyret i Bø satte nemlig i dag Nergård-saken på vent, melder Vesterålen Online. Det skjedde etter en debatt der opposisjonspolitikerne rettet flengende kritikk mot måten ordfører Sture Pedersen har håndtert saken på. Fellesnevneren for kritikken er motstand mot avtalens innhold – men ikke minst at den har vært holdt hemmelig for mindretallspartiene i kommunestyret.

Ordfører Sture Pedersen tok deler av kritikken mot prosessen inn over seg, selv om han fastholder at det ikke var mulig for ham å være mer åpen i forkant.

- Hvis dere føler at jeg burde brukt gruppelederne i kommunestyret, ja så kan jeg nok erkjenne det. Men min tanke var at vi skulle ta denne debatten i dag, sa Pedersen som senere foreslo å utsette saken til senere i måneden.

En slik pause var ikke partifellen Arne Andersen i Høyre eller Aps Tom Tobiassen enig i, og argumenterte for at avgjørelsen burde tas i dag.

- Jeg tror ikke vi har et bedre verktøy til å få ting gjort i Steinesjøen enn akkurat denne avtalen her. Vi blir med denne avtalen istand til å opprette næringsfondet. Det er det som er vår mulighet til å skape vekst.

- Og så får bare den prinsipielle debatten om leveringsplikt fortsette å gå, den har gått lenge, sa Tom Tobiassen (Ap) ifølge Vesterålen Online.