Sea King redningshelikopteret fant en redningsflåte med folk om bord like etter klokken seks.

Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, opplyste tideligere i morgen at det ble gjort funn av to redningsflåter. Den en ene var tom, men det er folk i den andre.

Nå melder at Hovedredningssentralen at alle fem er reddet.

Gikk raskt ned

Det var klokken 04:30 Vardø Radio fikk melding om at en 61 fot stor fiskebåt med et mannskap på fem tok inn vann drøyt 60 nautiske mil nord for Båtsfjord.

Skipperen ba først om assistanse til å få tømt båten. Men deretter fikk de en ny melding fra båten om at de tok inn vann så raskt at mannskapet måtte forlate fiskefartøyet.

Sju båter i søket

Hovedredningssentralen i Nord-Norge iverksatte umiddelbart en omfattende redningsaksjon. Et Sea King redningshelikopter fra Banak ble umiddelbart sendt ut, samtidig som alle båter i området ble alarmert. Videre ble kystvakten samt redningsselskapet varslet og startet umiddelbart ut mot havariområdet. Tilsammen deltar sju båter i aksjonen.

Da Vardø radio ble anropt var det forholdsvis vanskelige forhold i området med mye vind og høye bølger, framholdt redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge Tore Hongset tidligere i morges.