Arrangørene har i år bevisst valgt sjømat fra ulike regioner i Norge for å vise mangfoldet og kvaliteten til norsk sjømatindustri. Alt fra Rogaland i sør til Troms og Finnmark i nord er representert i årets råvareliste.

Stolt over valget

Norges sjømatråds Norden-direktør, Trym Eidem Gundersen, uttrykker sin stolthet over arrangementet.

- Vi er veldig stolte av at arrangørene har plukket ut sjømat fra en rekke ulike kategorier. Felles for dem er at dette er råvarer av ypperste kvalitet som er produsert i hele Norge. Nå blir det spennende å se hvordan landets fremste kokker vil løse oppgavene som de har fått tildelt.

Spennende kombinasjoner

En spesiell overraskelse i årets konkurranser er hvordan Sterling-kveiten skal kombineres med kråkebolle, flatøsters eller blåskjell, i tillegg til historiske agurker og meierismør. Dette konseptet gir deltakerne i konkurransen muligheten til å skape en trilogi av smaker fra hode til hale, med ben og skinn inkludert.

Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi som står bak konkurransen, deler entusiasmen rundt det nye serveringskonseptet:

- Nytt av året er altså at det som før var en tallerkenservering nå blir en servering av tre unike retter på ett brett.

Vinneren av Årets kokk blir Norges neste kandidat til Bocuse d’Or.

Norges kandidat til Bocuse d’Or

Vinneren av Årets kokk blir Norges neste kandidat til Bocuse d’Or. Følgende fem kandidater skal kjempe om den prestisjetunge tittelen:

Aleksander Løkkeberg Vartdal, Thon Hotels, Oslo

Aron Espeland, Brasserie France, Oslo

Håkon Solbakk, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim

Håvard Werkland, Speilsalen, Britannia Hotel, Trondheim

Runa Ailin Kvendseth, Söl, Stavanger

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg fra Svolvær kan bli årets unge kokk.

Årets unge kokk kåres

Samme dag skal også Årets unge kokk kåres. Her får vinneren en gullbillett til å bli en av kandidatene til Årets kokk 2025. Her er det i alt fire kandidater som kjemper om den gjeve tittelen:

Eli Anne Sundset, To rom og kjøkken, Trondheim

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg, Thon Hotel Lofoten, Svolvær

John Sebastian Hornslien, Hotel Bristol, Oslo

Petter Harbo Soma, Tango, Stavanger