Johnsen jobbet flere år i Rubin-prosjektet (Resirkulering og Utnyttelse av organiske Bioprodukter i Norge), før han gikk inn i Ytterstad Fiskeriselskap i 2007. To år senere ble han daglig leder i Ytterstads datterselskap AS Sjøfisk i Bjarkøy, men har hele tida vært bosatt på Sortland.

– Jeg har takket ja til tilbudet om denne stillinga, men vet ikke eksakt når jeg begynner, sier Johnsen til Bladet Vesterålen. Han har ansvar for ei god løsning for Sjøfisk AS, der etterfølgeren må bli satt godt inn i jobben før han kan forlate helt. Han ser ikke bort fra at han må være litt begge steder til å begynne med.

Johnsen er for tida på ferie, og vil komme tilbake med mer opplysninger når han er kommet hjem. Johnsen etterfølger Geir Rognan, som har takket for seg av helsemessige grunner.

Produksjonslaget, som tidligere var et kooperativ eid av lokale fiskere, er i dag et datterselskap av Holmøy-eide Prestfjord Seafood AS på Sortland. Den veldrevne bedriften omsatte for nær 100 millioner kroner i fjor, med et driftsresultat på syv millioner kroner.