– Vi har funnet to skippere, men mangler fortsatt én. Dette begynner å haste litt, siden innspillingsperioden nærmer seg, sier prosjektleder for Skårungen i NRK, Marita Evjen til kanalens nettsider.

16. februar starter innspillingen av realityserien fra Lofoten, der 12 deltakere skal teste seg i Norges tøffeste yrke.

I løpet av ti episoder skal mennesker uten erfaring fra fiskeryrket få prøve seg på fiskebåt. Vinneren kan smykke seg med tittelen Norges beste Skårunge.

Næringen på en ny måte

– Det blir verdens vakreste rammer for en serie som skal omhandle det som lenge har vært den viktigste næringene i landet. Norge er jo bygd på fiskeri, sier let-regi Mari Bjørnsdatter Knudsen.

Folket bak «Skårungen» håper nemlig å gi publikum litt mer enn bare en realitykonkurranse.

– Den historiske biten er svært viktig. Vi håper at realitetssjangeren kan åpne en del dører og vekke folks interesse for temaet. Det vil bli en fin kombinasjon av underholdning og historie, sier Marita Evjen.

- Tar imot alle tips

Deltakerne blir delt inn i tre lag, og får hver sin erfarne skipper som mentor. Men programmet mangler altså én skipper, med båt.

– Vi tar imot alle tips med glede, sier Evjen.

Kravet for skipperen er at han/hun er ledig fra 16. februar til 19. mars. Vedkommende må fungere godt på TV, og må ha kvote/fritidskvote.

– Vi kan dessverre ikke bruke strukturerte fartøy, og båten må være større enn 40 fot, sier prosjektlederen.