Torgeir Knag Fylkesnes som er SVs førstekandidat til stortingsvalget fra Troms, mener at regjeringens fiskeripolitikk er en fiasko.

Professor i fiskerett, Petter Ørebech, og tre sentrale fiskerikyndige gikk i forrige ukes papirutgave av Kyst og Fjord hardt ut mot regjeringens fiskeripolitikk. De mener en altfor stor del av fiskeressursene kontrolleres av rike redere, noe som gir tapte arbeidsplasser langs kysten og kniven på strupen for mange lokalsamfunn.

Nå går SVs førstekandidat i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes, ut mot egen regjering og støtter utspillet.

- Den politikken regjeringen fører er en fiasko i forhold til formålet og et svik overfor kystfolket, sier SV-politikeren til Dagsavisen.

Fylkesnes viser til at 1.835 fiske­arbeidsplasser, ifølge Fiskeridirektoratets fiskermanntall, har forsvunnet i Nord-Norge siden 2005 på grunn av denne politikken.

- Fiskeridepartementet vet godt at vi nå har en fiskeripolitikk som fratar kysten rettigheter til fiskeri. Politikken som føres retter seg mot kapitalen. Det fører til en ytterligere ødeleggelse av næringen, legger han til overfor avisen.

SV vil endre på hele kvoteordningen, slik at mer av kvotene kommer til kystfiske. Fylkesnes vil styrke leverings­­­­­- plikten for å opprettholde arbeidsplasser på land.