Båten er levert til Vidar Hop Skyssbåter AS, som har satt den rett i rutetrafikk på utsida av Sognefjorden, i sambandet Hardbakke-Kolgrov-Utvær i øykommunen Solund.

Nyutviklet modell

Den nye båten ALUSAFE CAT 16 er en nyutviklet modell og tar 23 passasjerer samt noe last. Båten er bygget med maksimal komfort og er innredet med materialer og utstyr i nært samarbeide med rederiet, melder verftet i en pressemelding.

Båten og passasjersalongen er designet etter krav for universell utforming og er utstyrt med elektrisk heis/landgang akter samt adkomst via fordekk. Den universelle utformingen oppfyller dermed kravene for å frakte funksjonshemmede passasjerer. Styrhuset er adskilt fra passasjersalongen og det er separate toalett for mannskap og passasjerer.

Miljøvennlig

Rutebåten er blant de mest miljøvennlige av denne typen. Motorene er i henhold til siste utslippskrav og godkjent etter den nye IMO Tier III forskriften for rensing og redusert utslipp av avgasser. Båten har også en kran slik at last kan håndteres til og fra øyene man skal trafikkere.

Rederiet har strenge krav og store forventinger for å få en båt tilpasset sine behov og krav til kvalitet. - Vi er veldig glade for å ha innfridd kundens krav og fått levert båten i denne spesielle perioden, med covid og krig i Ukraina. Vi takker rederiet for det gode samarbeidet gjennom byggeperioden, sier Peder Myklebust, CEO i Maritime Partner.

Små passasjerbåter

- Denne båten er et veldig bra produkt og vi håper den vil bli en referansebåt i markedet, sier Arne Dybvik, salgs- og markedsdirektør i Maritime Partner. - Båten er både stillegående, billig i drift og komfortabel for passasjerer og mannskap. Med enkle designgrep kan vi øke kapasiteten opp til 49 passasjerer i fremtidige utgaver.

- Båten leverer helt klart opp til forventningene sier Vidar Hop, reder og kaptein på turen sørover fra Ålesund. - Kryssingen av Stad ble en god prøve og båten oppførte seg veldig fint selv i grov sjø. Vi holdt god fart over den værharde strekningen og båten håndterte seilasen på en fortreffelig måte, legger han til.

Resirkulerbart aluminium

ALUSAFE CAT 16 – er bygget i resirkulerbart aluminium og skroget er utviklet i samarbeid med Ola Lilloe-Olsen i Lilloe-Design AS. Båten er utrustet med diesel fremdrift og faste propeller. Marsjfarten er 25 knop og båten er bygget etter Sjøfartsdirektoratets regler for passasjerskip, med fartsområde 3.