- Vi hører til blant dem som sitter og avventer kvotemeldinga. Det er vanskelig å planlegge, sier Harjo, som akkurat nå er på Jemar Norpower AS i Kristiansund for å overta den nye dekkede 11-metringen. Når Kyst og Fjord får tak i han, er han aller mest opptatt av å få ordnet transport nordover, så han slipper å måtte gå båten hjem for egen maskin. Trolig er båten hjemme i Båtsfjord og klar for sitt første sjøvær i midten av september.

32-metringen «Skarberg» ble solgt i februar.

Kompakt: 11-metringen er meget kompakt, med drektig skrog og mye innhold. FOTO: NINA ERSNES

Seks mann og tre fartøy

Med den nye Malo-sjarken har Harjos rederi Østbas AS nå tre fartøy, der den største båten er «AH Senior», en 50-fots aluminiumsbåt bygget på GOT Skogsøy for

et par-tre år siden. Rederiet har seks mann i arbeid, der tre og tre drifter hver sin båt. Nybåten skal drifte med snurrevad og kongekrabbeteiner.

Maksimalt utnyttet dekksareal

- «Skarberg» er en flott 36ft Malo med smarte løsninger. Sammen med reder er dekksarealet utnyttet til det maksimale. Det er hyggelig å overlevere en båt til Finnmark. Vi ønsker båt og mannskap lykke til. sier Johs Ersnes, daglig leder for Jemar Norpower AS, i en pressemelding.

Den 10,99 meter dekket MALO sjark med ca 4,45 meter bredde har stor dekksplass og lasterom på 18 kubikkmeter. Båten har hevet dekk over lasterom for økt volum og lettere arbeidsforhold, samt ekstra luke. Det rommelige styrhuset har en sittegruppe med panoramautsikt. Bysseseksjon BB side oppe, med ovn og kokeplate. Kabolabrenner og Nogva Aggregat som ekstra varmekilder. Nede finner du 3 lugarer, stort bad med varme i gulv og elektrisk WC, vask, dusj og skap. Fartsområde Kystfiske, opplyser leverandøren.

10,99 meter lange «Skarberg» er en dekket sjark med ca 4,45 meter bredde, stor dekksplass og lasterom på 18 kubikkmeter. FOTO: NINA ERSNES