Eierskiftet vil ifølge Bladet Vesterålen finne sted ved nyttår, ifølge en avtale som er gjort mellom A.H. Holding AS og Eidsfjord Sjøfarm AS. Andenes Havfiskeselskap blir etter dette et søsterselskap til rederiet Prestfjord, administrert av Holmøy Maritime AS.

Selskapene har samarbeidet om mange ulike prosjekter de siste 30 år, og mener det er naturlig at de finner denne løsningen.

- Det at man nå har valgt å slå sammen virksomhetene er et resultat av den strukturering som gjennomføres i vår næring. Vi er i så måte svært tilfreds ved at man lykkes med denne virksomhetsoverdragelsen i vår region, med det resultat at man beholder både fartøy, kvoter, mannskap og kapitalen i Vesterålen. Transaksjonen vil styrke og gi nye muligheter for næringslivet i Vesterålen, sier Andreas Haugen og Knut Roald Holmøy i A.H. Holding AS og Holmøy Maritime AS til avisa.

Lossing, bunkring og en del andre oppgaver vil fortsatt gjennomføres av Andenes Havneservice AS på Andenes. Andenes Havfiskeselskap eier den 75 meter lange fabrikktråleren "Andenesfisk 1" som ble bygget i 2013 for rundt 270 millioner kroner.