Johan Tangen

Når det hele braker løs lørdag 25. mars vil Våganavisa og Vesterålen Online sammen lage en direktesending til dere der hjemme.

– Vi sender fra klokka 9 lørdag morgen og helt frem til 15/16 på ettermiddagen. Det blir en meget god dekning, både fra havet og på land, sier ansvarlig redaktør i Våganavisa, Anders Kristoffersen.

Han lover fantastiske dronebilder fra utror, fra havet og fra land.I tillegg blir det studiosending med intervjuer av ulike aktører som er tilknyttet mesterskapet på ulike måter.

– Du kan se og høre Svolvær Musikkforening spille i VM-kafeen, du får se innveiing og du får se det meste.

Sendingen strømmes hos vol.no og vaganavisa.no.

Ansvarlig redaktør i VOL, Erik Andreassen, streamingsansvarlig Marius Birkeland fra VOL, VM-general Alexander Jansen, leder for fiskemottaket under VM, Tord Hatland, nyhetsredaktør Vidar Eliassen og ansvarlig redaktør Anders Kristoffersen fra Våganavisa. FOTO: JOHAN TANGEN

– Roligere enn i fjor

VM-koordinator Alexander Jansen sier de er godt i rute til årets arrangement og ser frem til det hele braker løs.

– Det er litt færre deltakere enn i fjor, men det vil ikke merkes noe særlig. Det har vært litt vanskelig å forutsi, for vi har hatt koroan, så kommer det en finanskrise på toppen av det som også gjør at folk er litt tilbakeholden.

Målet var 600 påmeldte, men riktig så mange ble det ikke. Neste år håper Alexander at tallet er oppnåelig.

Mye liv

Allerede fredag er første konkurransedag. Lofotcupen går av stabelen, med utror klokka 9, så åpnes VM-kafeen på Thon Hotel Svolvær klokka 10.

– Erfaringsmessig kommer båtene inn mellom 13 og 14, så stenger mottaket 16:30. Da skal det klargjøres til premiering klokka 17. Det blir trubadurer og alt mulig inne både fredag og lørdag.

Dette er andre året til Alexander som VM-koordinator, så han kommer inn i dette året med mer erfaring enn han hadde i fjor.

– Det er litt roligere i år enn i fjor. Jeg har fordelt oppgavene litt mer og ut på de forskjellige områdene, sånn at jeg ikke sitter med absolutt alt. I fjor hadde jeg 50 telefoner om dagen. I år har vi en bookingkoordinator som tar seg av alt av innkommende samtaler. Så jeg slipper den biten.

Men det er likevel én oppgave han ikke vil delegere bort.

– Det er premiedelen. Jeg synes det er kjempekult å dra rundt til de forskjellige kunstnerne og plukke ut premier. Den godbiten der har jeg ikke sluppet.