Det sier Sandberg til Lofotposten.

- For at vi skal lykkes i enda større grad med treffsikkerhet på bestand og kvote er vi nødt til å være treffsikker på hvor mye vi tar i land, sier fiskeriministeren.

Foranledningen var hans deltakelse på Fremskrittspartiets fiskeripolitiske dag i Svolvær sist lørdag. Det var gruppeleder Dagfinn Olsen i partiets fylkestingsgruppe som hadde samlet folk fra egne partilag samt representanter fra Råfisklaget, Fiskebåt, Kystfiskarlaget, Fiskarlaget og fra ulike fiskemottak.

Oppdrettssjef Inge Berg fra Nordlaks hadde også tatt turen til Svolvær denne dagen.

– Når jeg er ute og reiser på denne måten får jeg alltid noe med i bagasjen hjem. Lørdag fikk jeg masse gode innspill på fylkesbindinger som er en debatt, som det har vært høring på og det er flere måter å gjøre det på. Fra Inge Berg ble jeg betydelig klokere når det gjelder rullerende maksimalt tillatt biomasse som det har vært mange runder på tidligere. Det tar jeg med for å diskutere, sier Sandberg til avisen.

– Det som gledet meg mest var at de fleste deltakerne sier at man skulle hatt flere slike seminarer, legger han til overfor Lofotposten.