- Fiskebåt intensiverer arbeidet knyttet til de største kystfartøyene, samt andre relevante spørsmål for medlemmene. Organisasjonen styrker derfor staben i nord med Espen Jacobsen (41) som er jurist og kommer fra jobb i Skatteetaten. Arbeidsoppgavene er mange, og stor pågang av nye medlemmer fra gruppen av store kystfartøy gir nye utfordringer for organisasjonen, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

- Jeg har gledet meg til å denne jobben, og det å få jobbe i en spennende og fremtidsrettet næring, sier Jacobsen i meldingen.

Den nye avdelingslederen i Tromsø kommer fra jobb i Skatteetaten, der han har jobbet siden 2009. Før det jobbet han noen år i Fiskeridirektoratet, etter at han var ferdig med jusstudiet ved Universitet i Tromsø i 2004. Lofotværingen har også praksis fra sjøen.

- Jeg har vokst opp i et fiskevær på Skrova i Vågan kommune. Før jeg begynte å studere jobbet jeg i tre år på en brønnbåt, så jeg har litt erfaring fra sjølivet, sier Jacobsen.

Administrerende direktør i Fiskebåt, Audun Maråk, er glad for at Tromsø-kontoret får en person til.

- Vi har fått mange nye medlemmer med nye problemstillinger som vi må håndtere. I tillegg er det mange aktuelle problemstillinger i nordområdene, der vi ønsker å styrke vårt arbeid. Det er blant annet innen problemstillinger rundt olje-fisk-problematikken, og utfordringer knyttet til aktivitet og jurisdiksjon i Barentshavet. Det er derfor viktig for oss å være til stede der medlemmene er, sier Maråk.