Oddekalv (63) døde etter han gikk gjennom isen på Bahusvatnet på Kalandseidet utenfor Bergen mandag. De pårørende er varslet om dødsfallet, og navnet frigis i samråd med dem.

Kritisk til oppdrettsnæringen

Oddekalv startet sin aktivistkarriere i Naturvernforbundet, men ble kastet ut derfra etter interne uenigheter. Det var da han startet sin egen organisasjon.

Blant sakene han er kjent for er hans kamp mot sprøytemidler i jordbruket, motstand mot Hardangerbrua og hans fokus på oppdrettsnæringen.

Statsministeren kondolerer

– Det var en veldig trist melding å få. Jeg vil sende mine kondolanser til familien. Kurten var en tydelig miljøverner som sa ifra så alle hørte det, og jeg har hatt mange diskusjoner med ham i over 30 år, uttaler statsminister Erna Solberg, som selv er fra Bergen, til VG.

Etterlater seg fire barn

Familien vil komme med en uttalelse i løpet av de nærmeste dagene, opplyser politiet. Politiet meldte først om at de undersøkte om en person hadde gått gjennom isen i en pressemelding klokken 17.17. En snau halvtime senere kom meldingen om funnet en omkommet person.

Oddekalv etterlater seg fire barn.