I fjor kjøpte nordmenn sushi på restauranter, kiosker og butikker for nesten 600 millioner kroner. Nordmenn kjøpte sushi i restauranter og butikker for 594 millioner kroner i 2012. Dette er 25 prosent mer enn året før, viser tall fra Norges sjømatråd.

Det er spesielt sushibrettene i hyllene på kiosker, bensinstasjoner og butikker som frister. I fjor kjøpte vi sushi for 189 millioner kroner fra slike salgssteder, noe som er en vekst på 28 prosent fra året før.

– Når sushi nå er blitt maten du tar med deg mellom møter eller på toget, er den også blitt allemannseie. Det er de ferdige sushibrettene som har bidratt mest til at nordmenn spiser stadig mer fisk på ris. Den neste store bølgen vil nok være hjemmelaget sushi, sier Lisbeth Bjørvig Hansen i Norges sjømatråd til seafood.no.

Tre av ti nordmenn oppgir i undersøkelser at de spiser sushi ofte, det vil si minst to til tre ganger i måneden. Dette er nesten like mange som i Frankrike, der fire av ti svarer at de spiser sushi like ofte.

– For noen få år siden var vi stolte over at sushi var så populært i Frankrike at cateringbedriftene leverte mer sushi enn pizza hjemme hos franskmenn. Nå er vi i ferd med å ta dem igjen, sier Bjørvig Hansen.