Øksnes Kystfiske AS opplyser fredag ettermiddag at det er de som har kjøpt 36,5 meter lange "Bernt Oskar" med torskekvote tilsvarende 320 tonn torsk fra Lofothav AS, eid av Kransvik AS i Svolvær.

Tor Gunnar Kransvik fortalte tidligere i høst at de selger båten fordi de står i valget mellom å være fiskere eller redere, og at han og broren Kristian trives bedre på havet enn på land.

Les også: Vurderer å sette en fot i bakken

Øksnes Kystfiske AS vil styrke rederiets kvotegrunnlag slik at rederiet etter kjøpet av "Bernt Oskar" disponerer 3 fullstrukturerte kvotesett på tre moderne kystfartøy, skriver daglig leder Ted Robin Endresen i en pressemelding.

Investeringen i kystfartøyet Bernt Oskar gjør at Øksnes Kystfiske AS tar steget i å satse på levendefangst av torsk og hyse, samt at fartøyet er egnet til ilandføring av fangst i Itub-kar. Med satsingen vil dette styrke rederiets posisjon som en stor og stabil råstoffleverandør langs hele kysten.

Øksnes Kystfiske AS tar sikte på å ha "Bernt Oskar" i full drift fra Januar 2020. Ted Robin Endresen opplyser at båten vil skifte navn til "Leander 2".

Kjøper og selger er enig om å holde kjøpesummen for seg selv.

Maritime Competence AS har bistått kjøper og selger i salget av "Bernt Oskar".