Det viser en ny omfattende sjømatstudie fra Frankrike.

Norges sjømatråd har nylig presentert resultatene fra en omfattende sjømatstudie gjennomført i Frankrike. Dette er så langt den mest omfattende studien gjennomført om det franske sjømatmarkedet. Resultatene ble presentert i Paris den 18.mai.

-I denne studien har vi valgt å fokusere på fem hovedområder: konsum, shopping, tilberedings- og spisesituasjoner, forbrukernes meninger om sjømat og framtidsutsikter for sjømat i Frankrike, sier Maria Grimstad de Perlinghi, Sjømatrådets utsending i Frankrike.

Et av hovedfunnene fra studien er at franskmenn, som sies å elske sjømat, ikke spiser nok i forhold til helsemyndighetenes anbefalinger, til tross for at helse er den viktigste motivasjonen for å spise sjømat. 90% av franskmenn hevder at opprinnelsesland er avgjørende for kjøp, og når det kommer til laks, som er franskmennenes favorittfisk, så foretrekkes den norske laksen (43%), foran Skottland (28%) og Frankrike (8%).

Studien skal gi produsenter, eksportører, importører, forhandlere og media relevant og verdifull innsikt om Frankrike som sjømatmarked og om franskmenn som forbrukere.