Kinesiske myndigheter har i følge Fiskeribladet arrestert en rekke personer mistenkt for å ha smuglet laks fra Vietnam til Kina. Kinesiske myndigheter har avslørt omfattende fiskesmugling, og det er snakk om lakseverdier for 720 millioner kroner. Mesteparten av laksen skal komme fra Norge.

Kvinnen, som har en samarbeidsavtalesavtale med oppdrettsselskapet Salmar, ble mandag varetektsfengslet i 30 dager. Avtalen hun har med Salmar strekker seg tilbake til 2007. Hun er også en kunde av Salmar, og har ved flere anledninger stått sammen med Salmar på stands og messer, og har dermed hatt visittkort fra Salmar.

Ifølge kinesiske media er hun mistenkt for å ha tjent flere titalls millioner kroner på smugling.

Ifølge flere norske kilder er hun en stor laksedistributør og viktig for norsk laks i Kina. Mye av laksen som har gått fra Norge til Kina de siste årene har gått gjennom hennes nettverk. Det er henne og flere av hennes kunder som nå er arrestert, skriver avisen.

- Det stemmer at vi har fått opplyst at hun er varetektsfengslet, sier Trond Williksen, adm. direktør i oppdrettsselskapet Salmar.

Kinesiske myndigheter opplyser at det er svært mye norsk frossen laks i tollbeslagene. Fisken er sendt med fly til Vietnam, og blitt smuglet inn med båt til de kinesiske byene Guangzhou, Shanghai, Shenzhen og Beijing.