Målet er å få mer torsk på menyen, på steder der det lages rask mat i Norge. Det kan være veikroer, kantiner eller restauranter. Da kan det være greit med britisk hjelp. Fish and chips er blitt svært viktig i Storbritannia, og torsk er britenes favorittfisk i retten.

- I Norge spiser blant annet en av ti nordmenn varm lunsj minst tre ganger i uken, ønsket er at det skal være mer torsk, forteller markedssjef for Norge i Sjømatrådet, Lisbeth Bjørvig-Hansen.

De britiske kokkene er eksperter på å lage fish and chips av torsk, og er regionale finalister i fish and chips-restaurantenes Oscar-utdeling, National Fish & Chip Awards. De norske kokkene er fra fem ulike regioner i Norge, og inspirerer de britiske kokkene med raske oppskrifter på torsk med en mer norsk vri.

Før kokkene møtes på kjøkkenet skal både de norske og britiske kokkene bli kjent med kvaliteten og produksjonen av norsk sjøfryst torsk. Da får de en presentasjon av det som er en høyteknologisk, moderne arbeidsplass og av produktet som blir produsert om bord. Etter at kokkene har blitt kjent med den sjøfryste torskens bakgrunn, skal de alle møtes til en kokkeworkshop og oppskriftsutveksling. Her skal de norske kokkene lære mer om fish and chips-tradisjonen, mens de britiske kokkene skal lære om andre raske retter som kan lages med torsk som hovedingrediens, melder Fiskebåt.

Samtidig skal Sjømatrådet bruke kokkemøtet for å la den norske forbrukeren bli kjent med historien og kvaliteten til norsk sjøfryst torsk. Her handler det også om å dele. Torsk er en tradisjonsrik fisk, og mange sitter på gode oppskrifter med torsk som er tilpasset middagsvanene og hverdagen i Norge i dag. I dag er det en naturlig delekultur i sosiale medier, og gjennom ulike sosiale kanaler kan forbrukere dele torskerelaterte tips, oppskrifter og bilder ved å bruke hashtaggen #codshare.

I tillegg åpner Sjømatrådet for direkte kontakt med ekspertene. – Under selve kokkemøtet planlegger vi en spørretime med kokkene mens de lager mat. Da blir det mulighet for å spørre spørsmål i forhold til forberedelse og oppskrifter av torsk via Twitter og hashtaggen #codshare, kanskje deler de til og med litt kokke-hemmeligheter, avslutter Bjørvig-Hansen.