Nå er finalistene til Det norske måltid 2016 klare, og totalt 15 fylker er representert blant de nominerte til prisene som deles ut i Stavanger 6. januar neste år.

Til nå har det vært arrangert delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø. I november samles finalejuryen, som består av Einar Risvik fra Nofima, Tom Victor Gausdal fra Strand restaurant, Wenche Andersen fra TV2, Kari Innerå fra restaurant BA53, Frode Selvaag fra Ryfylkekokken, Roar Hildonen fra restaurant To rom og kjøkken og Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland, for å diskutere seg fram til vinneren.

– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting i en pressemelding.

Her er finalistene i Det norske måltid 2016 som skal forsvare fiskeri- og sjømat:

Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks AS, Troms

Årets sjømat oppdrett: SALMABRG, Salmon Brands AS, Oslo

Årets sjømat oppdrett: Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods AS, Nordland

Årets sjømat villfanget: Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter AS, Møre og Romsdal

Årets sjømat villfanget: Villkveite filet, Domstein Sjømat AS, Rogaland

Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafisk loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms

Årets sjømat foredlet: Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Årets sjømat foredlet: Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri AS, Sogn og Fjordane