- Den skal i år levere 200 tonn torsk pluss sei til Skjervøy Fisk og Skalldyr, sier Bengt Are Korneliussen som driver et fiskebåtrederi sammen med kona Signe Korneliussen.

- Egentlig er jeg opprørt over utviklingen når det gjelder ordningen forbud mot å selge fartøyer ut av Finnmark og Nord-Troms uten at rederen tar utflytting. «Geir Roger» var i utgangspunktet en Hammerfest-båt. Rederen flyttet til Møre samtidig som han solgte båten der. Etter ei stund ble den kjøpt av Sondre Rødberg Kristoffersen som har vært mye omtalt for å ha flyttet med familierederiet på tre båter til Andøy, sier Korneliussen.

Han er mildt sagt overrasket over at det i diverse nettaviser kreves aksjon fra Fiskeridirektoratet fordi «Geir Roger» nå er flyttet nordover igjen.

Omstilling fra selfangst

Ekteparet Korneliussens rederi har i mange år vært kjent som selfangstrederi med «Kvitbjørn» som hovedfartøy.

- Når selfangsten nå er i ferd med å bli avviklet, har vi omstilt oss til blant annet tradisjonelt fiskeri, sier Bengt Are Korneliusen som er spesielt glad for at han nå kan levere fangst i sin opprinnelige hjemkommune Skjervøy.

Daglig leder ved Skjervøy Fisk og Skalldyr Roy Arne Pettersen sier han er glad for at «Geir Roger» nå skal levere til hans bedrift.