Det syntes klart i det Sjømatdagene startet opp 10.15 i dag. Hektiske arrangører var i full gang med å omrokkere på programmet. 14.15 skulle statsråden foredra om «Norge – verdens fremste sjømatnasjon», før hun halvannen time senere skulle møte Frank Bakke Jensen (H), Tord Lien (Frp), Irene Lange Nordahl (Sp) og flere til årets første fiskeridebatt. Foredraget hennes kan gå i vasken eller bli utsatt, og i verste fall blir det også en debatt uten statsråden tilbake.

Men Arbeiderpartiet kommer. I salen sitter partiets fiskeripolitiske talsmann, avtroppende stortingsrepresentant Lillian Hansen fra Lofoten, som kan bli stand-in for statsråden. – Ikke akkurat det jeg så for meg, da jeg satte med på flyet i morges, sier Hansen til Kyst og Fjord.

Berg-Hansen hadde planlagt to konferanser på samme dag; Arctic Frontiers i Tromsø på formiddagen og Sjømatdagene på Hell noen timer senere. Det gikk ikke i vinterlandet Nord-Norge, som i dag er preget av store flyforsinkelser.

I Tromsø deltar Lisbeth Berg-Hansen på debatten Næringskraft i Nord, sammen med Islands Industriminister Steingrimur Sigfusson, et seminar som setter søkelys på hvordan det er mulig å sikre en livskraftig og offensiv sjømatnæring med spennende arbeidsplasser og levende kystsamfunn.