Splitter nye «Senjaland» er samme båttype som GOT Skogsøy har levert flere av den siste tiden i klassen 10,99 meter. Båtkonseptet utnytter de tildelte metrene maksimalt, og har blitt populært blant mange av kystens aktive samfiskerederier.

Rederne fra Kaldfarnes på Senja beskriver sin båt som temmelig lik de øvrige GOT-sjarkene i samme klasse, med den forskjell at denne båten er den første med adblue-anlegg for å redusere utslippene fra dieselmotoren.

Spent på kvotemeldinga

Brødrene solgte for to år siden en Selfa Speedsjark, og har siden da benyttet utskiftningsordningen for å fiske rederiets kvoter på båten «E. Jensen». Også denne er en samfiskesjark, noe som innebærer at de to brødrene sitter med fire sjarkkvoter og er svært spente på om kvotemeldinga vil komme med noen brukbare avklaringer for sjarkflåten.

Sluttsjekk

Da Kyst og Fjord snakket med brødrene tidligere denne uka var de i ferd med å legge til kai i Ålesund etter to dagers marsj fra byggeverftet i Mandal. Turen har gått i stasvær, selv rundt Stadt, og Glenn Frantzen kunne slå fast at følelsen så langt var bra.

- Ja, den er svært bra. Vi har ikke noe å sette fingeren på så langt. Nå skal vi bare bunkre og se over ting her i Ålesund før vi går videre til Svolvær for å justere vinsjer og gjøre siste sjekk. Vi tar ombord en del bruk og tau der også, og da er vi klare til å gå i fiske. Båten er levert med containere og alt som skal til, sier Glenn.

Vurderer utvidelse

Med større båt vil drifta etter torsk, sei og hyse foregå med snurrevad, mens blåkveita blir tatt med garn.

- Vi bytta båt for å komme inn i snurrevad igjen, for det var det vi drev med tidligere. Drifta blir i utgangspunktet lagt opp bare med oss to, men vi vil etter hvert vurdere om det blir tatt inn en til i mannskap.

Nybåten representerer en investering tett oppunder 17 millioner kroner.

Førerplassen gir god oversikt over både instrumenter og utemiljø.
Messene i 11-metringer er ikke hva de en gang var.
Motorrommet, hvor en 450 hk diesel med adblue-anlegg har fått plass.
Fra en av lugarene.