- Et stort dugnadsløft for lokalsamfunnet, sier «skreigeneral» Arne Antonsen, som i år får besøk av landets kokkelandslag. Da skal absolutt hele fisken anvendes, skinnet også, lover mesterkokkene.

Høydepunktet er uten tvil lørdagens verdensmesterskap i tungeskjæring, der ungdom under 15 år får vise hva de har lært i løpet av sene nattetimer på kaia. Arrangementet er i år flyttet over i et langt større lokale enn tidligere, så nå skal det ikke være farlig å få plass for tilskuerne. Nytt er det dessuten at Mattilsynet stiller opp som dommere, for å forsikre at tungene er skåret forskriftsmessig.

I år skal også politikerne delta, alle fylkespartiene har lovet å stille, så får vi se hvem av dem som er virkelig godt skåret for tungebåndet…

Et annet høydepunkt blir en egen linekonferanse litt tidligere i uka, som handler om hva som gjøres og kan gjøres for å bedre kvaliteten, les: hvordan kan man få flere linefartøyer i drift. Oppfinnere, forskere, redskapsprodusenter, politikere, kjente linefiskere, Sjømatrådet og Innovasjon Norge deltar.

Og ellers; «Godpraten» med forfatter Johannes Rørtveit og Røde Kors-arbeider Jan Egil Mosand, åpen redningsbåt, der de kaster folk på havet og redder dem, om noen ønsker det, slogkafé, NRK og TV2, kulinariske opplevelser med både kokkelandslaget og elever fra videregående skole i sving, artister som Anita Skorgan, idolaktuelle Ingvar Olsen, Anniken Høve og Tobias Myrvang, samt «gammelgutta» i Alsvågbandet «Larsen Spesial».

- Mye skryt til det lokale næringslivet, som graver dypt i lommene for å få dette til. Uten dem, ville ikke dette vært mulig, sier Arne Antonsen.